”Brødre opgør” lørdag i Valby

Vis menu
27. sep. 2019

Flere gamle holdkammerater mødes på grønsværen, når RIK møder PI Fodbold lørdag.

Det kan kun blive en af de rigtigt intense og prestigefyldte opgør, når RIK lørdag skal op imod PI Fodbold. For på PI holdet kan der blive gensyn med flere tidligere holdkammerater fra Rønne fB tiden. I indeværende sæson har således Jakob Juulsen, Kion Funk, Mathias Dam, Svend Iversen, Michael ”Kvikke” Nielsen, og Christian ”Snøvs” Jensen være at finde på PI holdet.

Efter en lidt valen start på turneringen, har hjemmeholdet for alvor stemplet ind i september måned. Således har holdet gennem to sejre (HB 2-1 og KB 4-0) og to uafgjorte (Husum 1-1 og B1903 2-2) stærkt spillet sig ind i turneringen, hvor holdet aktuelt indtager en 8. plads.

Med det umiddelbare kendskab til PI mandskabet og med holdets nuværende gode form, ja så kan opgøret i Valby godt gå hen og blive lidt af et bjerg for RIK at bestige. For PI holdet besidder nogle rigtigt fine kvaliteter, der niveaumæssigt bestemt hører til i den øverste tredjedel af serien.

Opgørene i den forgangne sæson sluttede med en PI sejr på Rønne stadion på 2-5, medens det blev til sød revanche for det daværende Rønne fB mandskab med sejr på 4-1 i opgøret i foråret.

RIK kom efter den usammenhængende indsats mod Fremad Amager tilbage på sejrssporet, da holdet i den forgangne weekend besejrede KB med 2-0. Sejren var egentlig aldrig i fare om end den kun blev endeligt forseglet i kampens dødende sekunder. Chancemæssigt var der bestemt potentiale til større sejr, men den sidste skarphed var en mangelvare i flere perioder af kampen. Omvendt viste holdet fine prøver på holdets evner på i forsvar og angreb, og med dette in mente og holdets trods alt fine form, ja så bør og skal RIK kunne yde PI modstand.

Dette bliver også nødvendigt hvis holdets fortsat skal holde trit med den absolutte top, hvor Husum i skrivende stund er det eneste hold der i stillingen ligger bedre til på 1. pladsen med et fire points forspring. Med et særdeles resterende svært udebaneprogram der udover lørdagens modstander fra PI Fodbold, omfatter BK Skjold, Husum og HB, ja så er der ikke plads til for mange pointtab.

Skal RIK således holde den nuværende position blandt rækkens øverste hold, så skal der realistisk set indhøstes fuld point i de resterende to hjemmekampe (FC Udfordringen og Hvidovre IF) samt et sted mellem 4-6 point i de resterende fire udebaneopgør. Kan RIK således komme rimeligt ”frelst” gennem de resterende efterårskampe, ja så står holdet godt til med hele 8 hjemmebaneopgør i forråret – En hjemmebane hvor holdet indtil videre (udover 0-2 nederlaget i pokalturneringen mod B10908) er ubesejrede på.

Kampen fløjtes op lørdag den 28. september kl. 15.30 på kunstbanen i Valby Idrætspark.