Et klubikon er gået bort…

Vis menu
25. jun. 2020

Birger Gren Hansen afgik ved døden i sit hjem, søndag d. 21. juni.

Birger var en mand af få ord, stille og ordentlig og en mand som gik utrolig meget op i familielivet og sin elskede fodboldklub R.I.K, som han stiftede bekendtskab med i slutningen af 80’erne hvor hans to drenge Kasper og Simon skulle lære at spille fodbold.

Som så mange andre fædre, blev han overtalt til at give en tjans med i klubben, når han nu alligevel var deroppe.

Det udviklede sig til over 30 års frivilligt arbejde med mange afvekslende opgaver og kasketter som træner, holdleder, vaskemand, klubhusforvalter og indtil sin død som et engageret og utroligt værdsat bestyrelsesmedlem i R.I.K Fodbold.

Birger havde ikke de store armbevægelser og der skulle meget til at bringe ham ud af fatning, på sin egen stille og rolige måde fik han altid løst de mange arbejdsopgaver der er i en idrætsklub, og man gik aldrig forgæves når han blev spurgt ind til problemstillinger eller ofte her og nu opgaver der skulle løses hurtigt. Birger var en mand man kunne stole på i et og alt, et ord var et ord, og man behøvede ikke at diskutere så meget frem og tilbage, blev der taget en beslutning, så er det det vi gør, han var handlekraftig og utrolig arbejdsom.

Det er bl.a. Birgers store fortjeneste, at vores klubhus over flere omgange blev renoveret med nye omklædningsrum, ny tilbygning samt stort, funktionelt køkken. En utrættelig arbejdsindsats og et gå på mod som er sjældent set kendetegnede Birger. Når projekter skulle igangsættes og vi andre stod lidt modløse tilbage og tænkte, hvordan f… får vi klaret det her, men på sin egen stille facon gik han blot i gang, metodisk og systematisk, og i sidste ende stod der altid et færdigt resultat.

Birger elskede at komme oppe på fodboldbanerne, først og fremmest for at se sine sønner, som begge var yderst talentfulde fodspillere, men også for selv at trille lidt rundt med den lille runde på klubbens Masters Hold.

Næste generation af fodspillere, børnebørnene Malthe og Lucas blev også fulgt tæt, og så sent som i onsdags sad Birger og fulgte Malthes træning på banerne ved R.I.K.s klubhus og Birger gjorde selvfølgelig det samme som han havde gjort 30 år tidligere med sine sønner, når man havde ydet en arbejdsindsats på banen, så skulle der også falde en belønning, nemlig en stor slikpose til Malthe.

I fodboldbestyrelsen vil vi især mindes vores fantastiske ”studieture ”som vi hvert år tog på, til forskellige europæiske storbyer for at lægge planer, blive kulturelt inspireret og følge diverse sportsarrangementer, som ishockey, hestevæddeløb, fodbold m.m. Det var ture som vi alle så frem til, og Birger elskede disse afslappende udflugter i gode venners lag, hvor vi fik smagt på de forskellige landes kulinariske specialiteter, især de våde af slagsen…

Det magede sig således at Birger og hans kone Birgit om kort tid og på samme dato kunne fejre både 60 års fødselsdage samt bryllupsdag, hvor børn og børnebørn var inviteret i sommerhus ved Vesterhavet, Birger ville gerne opleve Jylland hvor han aldrig havde været, men sådan skulle det desværre ikke gå.

R.I.K.s Fodboldafdeling har utrolig meget at takke Birger for, og vi vil komme til at savne ham vildt meget, men her og nu går vores tanker til de efterladte, hans kone Birgit, sønnerne Kasper og Simon  og deres koner samt børnebørnene.

EN STOR MAND ER IKKE LÆNGERE I BLANDT OS !

-Æret være Birgers minde…

Benny Pedersen

Formand R.I.K Fodbold