0-2: Mads Bukhave (63)

Tilskuere: 324

Rønne IK indledte de nye tider med nederlag i Sydbank Pokalen

Rønne IK var ganske som forventet, kommet på noget af en opgave da holdet onsdag mødte DS mandskabet fra B1908 på Rønne Stadion Nord.

Gæsterne var kampen igennem spilstyrende og boldbesiddende, og hjemmeholdet var ganske sjældne gæster i den anden ende. Tættest på scoringer var Mathias Ellebye efter 28. minutter, da han testede B 908 keeper Jesper Jensen tæt ved stolperoden. Inden da havde hjemmeholdet været ganske godt med, men dette skete ikke uden hårdt arbejde og mange lange løb mellem de fine B1908 kombinationer. Udeholdets pres gav pote i det 38. minut, da Martin Kyster kunne ekspedere Mads Bukhaves fine hovedstødscentring i mål.

Kampbilledet fra de første 45. minutter fortsatte fra starten af 2. halvleg, og efter en times spil kunne gæsternes Mads Bukhave hovedstøde sit hold foran 2-0, efter Thomas Elfstrøm i første omgang havde pareret tæt under mål. Kort forinden havde Marius Finsen haft RIKs bedste chance, da han kom afsted i en god kontra og fik afsluttet godt. Lige så godt, og bedre, kunne B1908 sikre ankermand Jesper Jensen dog, med en flot fodparade, afværge Finsens forsøg.

Hjemmeholdet var dog fortsat under noget af et pres og overliggeren var i det 70. en god ven af hjemmeholdet, og små 10. minutter senere var det Thomas Elfstrøm der agerede stopklods. Stopklods var Thomas Elfstrøm også i det 86. minut, hvor han med en "hård aktion" fik et straffe imod sig dømt af kampens myndige dommer Emil Martinussen. Straffet blev dog sendt milevidt over ”Ellerts” mål af den ellers boldsikre og dygtigt spillende B1908 anfører Martin Lisborg.

Trods nederlaget var cheftræner Mathias Jensen dog ganske tilfreds med indsatsen fra RIK mandskabet:

- Vi vidste godt at det ville blive en svær kamp mod et hold der givet kommer til at kæmpe med om oprykning til 2. division, så med det in mente var jeg overordnet tilfreds hvordan spillerne stod på banen og den fysiske form vi viste vi er i på nuværende tidspunkt.

Bedst hos hjemmeholdet var Oskar ”Bongo” Møller, der sammen med Mads Bonde og debutanten Claudi Espersen leverede ekstra hårdt arbejde kampen igennem. Udover førnævnte Claudi Espersen, så slap også Martin Andersen, Jonathan Vilhelmsen og Thomas Elfstrøm fint fra henholdsvis debut og comeback i RIK trøjen.