Nederlag i Bornholms Brand Ligaen

Vis menu
31. maj. 2017

Bornholms Brand Ligaen

 RIK – Nexø 0-2 (0-2)

 RIK fandt ikke løsningerne mod topholdet.

RIK måtte trække det mindste strå i tirsdagens opgør mod Bornholms Brand Ligaens duks fra Nexø. Efter en fin RIK indledning på opgøret, hvor hjemmeholdet i den første halve time var det spilstyrende mandskab, med fine chancer til blandt andet Casper Olson og Mathias Ellebye, tog kampen en vending omkring den halve time spillet.

Indtil da havde det meste af spillet foregået mellem de to felter, med et relativt dybt stående gæstemandskab, hvis primære trussel lå i en væsentlig bedre fysik ved især de faste stationer som frispark og hjørner, og sekundært i nærkampsspillet.

Og næsten som på bestilling faldt opgørets første scoring også efter et hjørne, hvor gæsternes store Malthe Bech fik alverdens tid at heade et præcist indlæg i mål.

Målet slog tydeligt noget selvtilliden ud af hjemmeholdet, for de rødblusede fandt ret beset herefter ikke rigtigt rytmen i eget spil efter Nexø føringsmålet.

Dette også tydeligt ved Nexøs anden scoring efter 40 minutter, hvor et hurtigt frispark fra højre ramte en umarkeret Damian Wacewicz der med en blød firsttimer udplacerede Ronni Dam Marcker i RIK målet.

Resten af halvlegen tilhørte gæsteholdet, der på dette tidspunkt havde fået afkodet hjemmeholdets opspilsmønstre. Tættest på en RIK reducering var Adis Halilovic med et nærgående frispark kort før halvlegspausen, som Nexø keeper Piotr Sochaczewski med det yderste af neglene fik vippet til hjørne.

RIK indledte 2. halvleg bedst efter at havde fået Oskar Møller længere frem på banen, hvilket bidrog til mere tryk i det fremadrettede spil, der gav et par løse chancer til Adis Halilovic og Casper Olsson.

Efter en god time var Nexø veteranen og den tidligere RIK træner Jacob Gjetting, lidt for hård ved keeper Ronni Marcher i RIK målet, hvilket kostede et gult kort til Nexø spilleren. Værre var det for RIK målmanden, der med noget der lignede et par trykkede ribben måtte forlade banen – Målmandposten blev overtaget af Kristian Jeppsen.

Overtallet gav ikke noget til RIK holdet i form af chancer og mål, og først 10. min. før tid kom der en reel chance, men hjemmeholdets Malte Johansen var ikke lige skarp nok ved den bagerste Nexøstolpe, så den fine mulighed blev forpasset.

RIK forpassede endnu en mulighed i det 85. min., hvor dommer Peter Bech-Jensen tildelte hjemmeholdet et straffe begået mod Casper Olsson. Oskar Møller Møllers afslutning fra 9 meter pletten var dog i sin tekniske udførsel langt under pari, og Piotr Sochaczewski havde meget nem ved at afværge.

Herefter var de godt sidste 10. minutters spil ren transport for gæsterne, der med sejren fastholdt1. pladsen i Bornholms Brand Ligaen.

Bedst hos hjemmeholdet var Malte Johansen og Mathias Fensbo.

RIKs næste kamp er tirsdag den 6. juni kl. 18.30 hvor holdet møder Hasle/Nyker på hjemmebanen på Rønne stadion nord.