4-2: Martin Andersen (72)

4-3: Jonas Haugegaard (83)

Tilskuere: 197

RIK var ved at sætte sikker føring over styr mod FC Udfordringen

Med en pauseføring på 2-0, og foran 3-0 kort inde i 2. halvleg lignede det et RIK hold der var på vej mod en vandtæt sejr i lørdagens opgør mod FC Udfordringen. Desværre for hjemmeholdet blev de for ivrige i det fremadrettede spil, og smed fuldstændig tålmodigheden overbord i jagten på endnu flere scoringer.

Allerede i det 7. minut kunne RIK bringe sig foran, da Marius Finsen, bragede en bold i kassen tæt under mål, efter Emil Munk Jensen havde forlænget et langt indkast fra Claudi Espersen. Kort efter var Mathias Ellebye tæt på, da brugte Emil Munk Jensen som bande og kom på skudhold, men forsøget strøg lige forbi stolperoden hos FC Udfordringens keeper Mads Højsgård.

Også var Martin Andersen også tæt på, men afslutningen endte i favne på FC Udfordringen keeperen

Første reelle forsøg til gæsterne kom efter godt et kvarter, hvor kampens bedste spiller, gæsternes Samuel Leinum drev bolden frem for at afslutte kvalificeret hos RIK keeper Lukas Olesen.

I samme moment fik Olesen sat spillet hurtigt i gang, og det endte med at Martin Andersen kom afsted i en kontra, og fik afsluttet på mål, men igen var FC Udfordringen keeper Mads Højsgård dygtig og fik afværget med en fodparade.

Kort efter var gæsternes Samuel Leinum igen på spil med en god afslutning fra kanten af feltet og igen var keeper Olesen på sin post. I det hele taget virkede det i denne periode som om at Leinum stort gjorde hvad der passede ham, og RIK var heldige med ikke at få mål imod sig.

RIK var dog stadig nærgående og i det 36. minut gav det bonus, da først Marius Finsen servede et godt indlæg retning Martin Andersen, hvis hovedstød tog stolpen og sprang i spil igen. Riposten var Nichlas Harder dog over, og serverede bolden perfekt til Nilas Stange, der bare bankede bolden i kassen til 2-0.

I det hele taget havde RIK igen fundet momentum i spillet, hvilket kastede gode forsøg fra henholdsvis Claudi Espersen og Anthon Dich af sig.

Det var således et hjemmehold med selvtillid der tog hul på de sidste 45 minutter, og dette manifisterede allerede tre minutter inde i halvlegen, hvor Marius Finsen kom godt afsted på sin højre kant, strøg skråt ind i gæsternes felt, hvor anfører Jonas Haugegaard måtte trække i nødbremsen. Det efterfølgende straffespark eksekverede Claudi Espersen stensikkert fra 11 meter pletten – I øvrigt rutinerede Espersens først scoring for sin nye klub.

Kort efter var der gult kort til hjemmeholdets Nilas Stange, hvilket var medvirkende til at udeholdet fik mere overskud i opspillet, og fik overtaget i kampen. Således måtte Lukas Olesen diske op med en fin redning på Søren Valgrens gode afslutning. På det efterfølgende hjørnespark så den gode Olesen dog lidt skidt ud, da han ikke fik bokset bolden ordentlig væk, og det var Samuel Leinum (Ja hvem ellers) ikke sen til at udnytte og så var der reduceret.

Kort efter kom Marius Finsen igen afsted, og hans fine indlæg fik Martin Andersen lige så fin headet på mål, men udeholdets Magnus Wiik var på plads på stregen og fik afværget.

For at gøre tingene værre for RIK, drev Samuel Leinum igen gæk med RIK forsvaret, og kunne med hjælp fra Emil Munk Jensen reducere yderligere, og nu var det pludselig udeholdet der havde fået tanket fornyet selvtillid.

Til al held fik Martin Andersen dog rettet op tingen, da endnu et langt indkast fra Claudi Espersen fandt ”en makker” i gæsternes felt og så kunne Andersen i to forsøg bringe sit hold på 4-2 og det lignede en afgørelse på kampen. Der havde RIK dog gjort regning uden vært, for små fem minutter før tid kunne gæsternes anfører Jonas Haugegaard reducere til 3-4, da han hovedstødte sit hold tilbage i opgøret.

Tæt på slutfløjtet var gæsterne tæt på en udligning, Martin Everland tæt under mål fik afsluttet, men igen var Lukas Olesen på sin post og fik afværget. På det efterfølgende hjørnespark var der igen bud efter RIK målet, men Kevin Simonsens hovedstød gik lige forbi mål.

Kort efter kunne Bjørn Jensen havde lukket opgøret, da han på Mads Bondes fine frispilning fik afsluttet på keeper Højsgård, der dog hev en flot en- hånds redning op af ærmet. Bare et minut senere kunne Martin Everland havde gjort det rigtigt grimme ved hjemmeholdet, men hans afslutning strøg forbi mål, og så kunne dommer Kim Andersen fløjte en set med hjemmeholdets briller ”lidt for underholdende” kamp af.

Cheftræner Mathias Jensen var da også "både og" efter opgøret: - Vi spiller en rigtig god 1. halvleg, men glemmer fuldstændig at organisere os efter vi er kommet foran 3-0. Vi ville bare frem og efterlod store frie områder på den centrale del af banen.

- Det var unødvendigt at det skulle blive spændende når man har bragt sig foran 3-0, men heldigvis klarede vi den.

Dygtige hos RIK var Claudi Espersen, men også roser til Edonis Emini og Marius Finsen, der især i de sidste 45 minutter viste fine takter. Der er nu 14 dages kamppause for RIK, og næste opgør bliver således lørdag den 26. oktober kl. 15.30, hvor modstanderen er Hvidovre IF på hjemmebanen Rønne stadion nord.