1-1: Egzon Zekiri (30)Str.

2-1: Mads Hareskov Hende (49)

3-1: Egzon Zekiri (73)

RIK startede flot, men tabte pusten

Lørdagens opgør var henlagt til det historiske Østerbro Stadion der dannede nogle fine rammer for opgøret. Pænt med folk på lægterne, en fin bane, og tændte aktører på banen, gav indholdet på opgøret, hvor det var det gæstende RIK hold der kom bedst ud af starthullerne.

Bare 7 minutter spillet kunne Chriss Jacobsen således stjæle bolden fra Skjold bagerste mand og sikkert bringe RIK foran 1-0. Samme Jacobsen var tæt på at fordoble sin og sit holds score et kvarter spillet, da kom afsted på Bjørn Jensens fremspilning. Skjold keeperen var dog årvågen og fik afværget.

Den brændte RIK chance betød at Skjold vågnede op til dåd, og herefter satte sig tungt på opgøret. Flere særdeles nærgående forsøg endte enten tæt forbi RIK målet eller blev afværget af RIK keeper Lukas Olesen.

Godt en halv time spillet fik hjemmeholdet fortjent udlignet. Admir Muric var, i to momenter meget kontant i sit spil, og i den sidste situation valgte dommer Iman Umar korrekte at fløjte for straffespark. Egzon Zekiri var sikkerheden selv fra pletten, og bragte fortjent balance i regnskabet.

Resten af halvlegen tilhørte også hjemmeholdet, og det hårdt arbejdende RIK mandskab havde rigeligt at gøre med at holde det teknisk dygtige Skjold mandskab fra yderligere scoringer.

Yderligere scoringer skulle der komme og da allerede små 5 minutter inde i 2 halvleg, da RIK defensiv blev spillet tynd, og så kunne  Mads Hareskov Hende bringe hjemmeholdet på 2-1.

RIK var kun sporadiske gæster foran Skjold målet, og tættest på var henholdsvis Jonathan Vilhelmsen og Chriss Jacobsen. Reel scoring blev det til gengæld til for Skjold, da indskiftede Mads Birk tabte bolden højt i banen, hvilket affødte en hurtig Skjold kontra, der afsluttedes med at dygtige Egzon Zekiri lukkede opgøret med sin anden og sit holds tredje scoring.

For RIK mandskabet var der KS debut til 16 årige Sebastian Finsen, 17 årige Emil Pedersen og 18  årige Sebastian Persson, der således alle bidrog til at holde alders gennemsnittet godt nede på RIK holdet.

Ja lørdagens mandskab havde således 9 af de 16 spillere med en fødselsattest der viste 20 år eller yngre. Spændende bliver det således at følge det unge RIK mandskab, der med lidt mere ”KS hår” på brystet, ligner et mandskab med et spændende udviklings potentiale.

Cheftræner Mathias Jensen om opgøret: - Jeg er godt tilfreds med kampen, og jeg synes vi ser stærkere ud i nogle af spillets facetter end i efteråret, samtidig med at der også er plads til forbedring i andre.

-Når det er sagt, så møder vi et rigtig dygtigt fodboldhold som vi på nuværende tidspunkt ikke er på samme niveau som. Vi er inde i en læringsproces og jeg har tiltro til at vi når derhen.

Om engagementet på banen sagde cheftræneren: - Samtlige spillere leverer en god kamp. De arbejder stenhårdt kampen igennem, uanset resultatet på tavlen og vi kommer ud med en god indstilling, attitude og sammenhold.

-De etablerede spillere på holdet skal have ros for at tage ansvar, og de unge skal have det for at levere på et uvant niveau. Henrik (Jacobsen, assistenttræner) og jeg var opløftede på turen hjem og det er et godt tegn.

RIK spiller deres næste opgør i slutspillet førstkommende lørdag den 27. juni kl. 15.30, hvor topholdet fra Husum BK gæster Øens Byg og Montage Arena - Rønne Stadion Nord.