2-1: Emil Munk Jensen (78)

Tilskuere: 100

Det blev et tæt topopgør fredag aften.

Da Rønne Station Nords græstæppe skulle spares til lørdagens Københavnsserie opgør, var topopgøre i Bornholms Brand Ligaen meget passende blevet forflyttet til….Bornholms Brand Arena (Kunst).

Og i et opgør med mange fremmødte tilskuere, en tæt og intens stemning på og udenfor banen, ja så blev opgøret faktisk ganske underholdende. Måske vil opgøret ikke blive husket for selve spillet på banen, men mere for det høje spændingsniveau.

RIK bragte sig foran efter bare 10. minutters spil, da Jonathan Vilhelmsen udnyttede en løs nedfaldsbold i Knudskerfeltet. Men trods dobbelt gult til Knudsker efter godt en halv times spil, formåede hjemmeholdet slet ikke at udnytte overtaget. Ja det var ret beset Knudsker der var bedst i perioden med de gule kort, og i boldbesiddelsesprocenter stort set resten af opgøret.

Derfor var det heller ikke helt ulogisk, at Omer Jawad bragte balance i regnskabet godt tyve minutter før tid, da han havde sidste fod på en returbold i RIK feltet.

Det lugtede således af en deler i opgøret, men Emil Munk Jensen ville det anderledes godt 10 minutter før tid, da han stod godt placeret ved den bagerste stang i forbindelse med et RIK hjørnespark, og derfra kunne dirigere bolden i mål til 2-1 føring for RIK, og skulle det vise sig, det sejrsgivende mål.

Bedst hos RIK var hårdføre Mads Marholt, der virkelig fik sat i respekt på sin forsvarskant, men også roser til unge Valdemar Finsen, der kvalitativt stod for de bedste aktioner offensivt.

Med sejren overvintrer RIK på 1. pladsen med 5 point ned til nærmeste forfølger Knudsker, lige indtil opstarten af foråret, hvor en ny turneringsstruktur dog skrumper marginen ned til et enkelt point.

Således er det planen, at der fra foråret skal afvikles et A og et B slutspil, hvor RIK som nummer 1 får 4 point, Knudsker 3 point, Midtbornholm 2 point og Hasle/Nyker 1 point, overført til A slutspillet.

Ingen tvivl om, at dette nye tiltag rammer RIK ganske hårdt på pointdelen, hvor eksempelvis det pointmæssige hul som RIK havde slået ned til nummer fire placerede Hasle/Nyker på 12 point, bliver skrumpet ind til 3 point.