1-2: Edonis Emini (56.)

1-3: Bjørn Jensen (85. straffe)

RIK tjente sine første KS point onsdag med sejr i lokalopgøret mod NB Bornholm.

Lad det være sagt med det samme…Det blev ikke et lokalopgør der vil blive husket på de spillemæssige kvaliteter der over en hel kamp blev leveret på SE Byg Arenas fine græstæppe denne smukke sensommeraften.

Hvad man så ikke fik af kvalitet i spillet, var der til gengæld i intensiteten i nærkampene, hvor dommer Kim Andersen (I øvrigt med en fin dommerpræsentation) kunne holde antallet af gule kort nede på en enkelt til RIKs Marius Finsen.

Efter +90 spillede minutter kunne RIK som sagt bogføre en 3-1 sejr, hvor de to mandskaber havde hver sin halvleg. I de første 45 af slagsen var det hjemmeholdet der havde styr på begivenhederne, med et flot organiseret pres, dygtighed i nærkampene, og ikke mindst et rigtigt fint pasningsspil.

Det betød, at det mestendels var RIK der halsede efter i de fleste af spillets momenter, ledende og søgende efter en linje i eget spil. Linje var der dog efter et lille kvarters spil, hvor Martin Andersen, på vanlig vis, var årvågen i feltet efter at NB Bornholms unge keeper Marco Johansen kun havde halvklaret et fladt frispark fra distancen fra Claudi Espersen. Andersen var over løsbolden, og kunne så bringe RIK foran 1-0.

NB Bornholm fik dog fuldt fortjent udlignet i det 36. minut, da en af NB Bornholms unge folk, Pelle Christiansen dygtigt udnyttede en flot frispilning i dybden fra Michael Pedersen til scoring og 1-1.

2. halvleg skulle vise sig at blive RIKs. For udeholdet havde tilsyneladende fået læst og påskrevet i pausen, for det var bestemt med et bedre udtryk at gæsteholdet kom til at gribe tingene an i de sidste 45. minutter.

Første skulle holdet dog lige overleve en rigtig fin afslutning fra dygtige Mathias Lund i det 52. min., hvor teknikeren snoede sig forbi en lille håndfuld RIK folk for at afslutte på keeper Thomas Elfstrøm, der heldigvis for udeholdet hev en flot redning op af ærmet, og fik slået bolden til hjørne.

RIK fik bare tre minutter senere tilkæmpet sig et hjørnespark, som Mathias Ellebye fint fik slået ind i pandebraksen på Edonis Emini, der i første omgang pandede bolden på overliggeren og selv var over riposten, og så havde RIK påny bragt sig foran.

Herefter fulgte en periode med flere optræk til scoringer, og med et kampbillede hvor RIK havde overtaget styringen. NB Bornholm mandskabet blev sjældnere og sjældnere gæster omkring RIK målet, og var nu mandskabet der halsede lidt efter.

Dog fik hjemmeholdet en gylden mulighed i det 80. minut. Thomas Elfstrøm i RIK målet, fik i sin iver for at holde et indlæg på kanten af RIK feltet, sneget sig over linjen hvilket dommer Andersen kun kunne taksere til frispark. Uheldigt for hjemmeholdet, fik anfører Kacpar Stukonis slet ikke indstillet boldøjet, så istedet for at få retning mod RIK målet, fik afslutningen retning mod sensommerhimmelen.

Fem minutter senere lukkede RIK så opgøret. Indskiftede 17. årige Jonathan Vilhelmsen fik fremtvunget et straffespark til RIK, som Bjørn Jensen sikkert udnyttede med en yderligt placeret afslutning til 3-1, hvilket skulle vise sig at blive kampens slutresultat.

Bedst hos RIK var Anthon Dich, der leverede en stort set fejlfri kamp på sin venstre forsvarsside, og kampen igennem leverede en påpasselige, velovervejet og dedikeret indsats.