Rønne IK – Vigerslev BK 1-1 (0-0)

Mål:

0-1 Daniel Holm (53)

1-1 Martin Andersen (75)

Sørme om ikke RIK for tredje weekend spillede uafgjort og for tredje weekend i træk 1-1.

Lørdag var modstanderen nummer 4 placerede Vigerslev BK, og hvad der på papiret lignede forårets indtil videre stærkeste modstander.

På banen var der dog ikke den store forskel på de to mandskabers i fordelingen af spil og chancer, så på den baggrund var det vel ganske rimeligt at opgøret endte med en ”salomonisk” pointdeling.

Kampens første 45. minutter var der ikke det store at skrive hjem om. Begge mandskaber havde svært ved at bryde de respektive defensiver op, og halvlegen var generelt meget chancefattig.

Hvad de første 45. minutter savnede i action, blev der lavet noget om på i 2. halvleg. Begge mandskaber fik bedre og bedre styr på spil – og opspil, og RIK havde i den sammenhænge nok de fleste chancer.

Det blev dog ikke hjemmeholdet der indledte scoringerne, for efter 53 minutters spil slap Daniel Holm fri af RIK defensiven og bragte sit hold foran 1-0.

RIK havde flere fine muligheder og Martin Andersen var tæt på ved flere tilfælde. Samme Andersen agerede ved flere tilfælde centerangriber i Nicolai Olsens fravær, og den rutinerede multispiller fik da også heldet på sin side til sidst.

Andersen fik godt et kvarter en medløbsbold efter en Patrick Böiken clearing, og så kunne han med stor sikkerhed runde Vigerslev keeperen til udligning 1-1. Kort forinden havde Jonathan Vilhelmsen et brag af et langskud fra40 meter der tog overliggeren.

Med det ene point kan RIK se tilbage på fire forårskampe der vel godt kan få godkendt pointmæssigt, men især spillemæssigt hvor holdet trods megen modgang på flere fronter, har stået flot sammen som hold – Et sammenhold der skal og kan medvirke positivt i det forestående nedrykningsspil, der indledes den førstkommende weekend.

I øvrigt et nedrykningsspil hvor FC Græsrødderne  har måttet kaste håndklædet i ringen og trukket sig fra rækken. En ganske kærkommen håndsrækning til alle hold i nedrykningsspillet.

Se Pia Hersilds billeder fra opgøret > HER

Se TV2 Bornholms reportage fra opgøret > HER

RIK skal allerede i morgen tirsdag den 04. maj i ilden igen, hvor modstanderen hedder Hasle IF i den bornholmske del af Landspokalturneringen. Runden er den første, og der er allerede tale om et kvartfinaleopgør.

Gæsterne har henover vinteren engageret den tidligere RIK træner Mathias Jensen, og han har indledt i fineste stil med sine nye tropper med tre sejre og en uafgjort i holdets første fire kampe.

For RIK gælder det om at tanke yderligere selvtillid til de kommende nedrykningsslutspilskampe, samt ikke mindst at forsvare pokaltitlen fra 2020. Der er kick off tirsdag den 04. maj kl. 18.00 på Hasle Stadion.

Programmet for første runde af nedrykningsspillet ligger også klart, og her møder RIK på hjemmebane på ØBM Arena - Rønne Stadion Nord lørdag den 08. maj kl. 15.30 HB.

Bornholms Brand Ligaen

Nexø - Rønne IK 1-0 (0-0)

Mål:

1-0 Oscar Sloth str. (48)

Nexø sejrede i bundopgør.

Det blev hjemmeholdet der sejrede i søndagens bundopgør i Bornholms Brand Ligaen, på straffesparksscoring kort efter pausen af Oscar Sloth. RIK levede kampen igennem livet særdeles farligt, og kun rigtigt flot målmandsspil fra Edvin Lozid, hindrede i en god håndfuld af tilfælde at holde hjemmeholdet fra scoringer.

RIK fightede de bedste de havde lært, men havde på dagen ikke nok at skyde med offensivt, og så sluttede opgøret med en fortjent sejr til Nexø

RIK spiller deres næste og sidste kamp i grundspillet søndag den 09. maj kl. 10.30 mod Knudsker på ØBM Arena - Rønne Stadion Nord.