Udfordring mod FC Udfordringen

Vis menu
16. okt. 2020

RIK hold med ny trænerduo kommer på en svær opgave lørdag

Det ville være svært ikke at påstå at der er sket ting og sager i RIK´s senior afdeling de sidste 14 dage. Ovenpå et lettere tumultarisk nederlag for 14 dage siden mod FC Græsrødderne, hvor både Nikolaj Olsen og træner Henrik Jacobsen blev vist vintervejen af kampens dommer Peter Bech Jensen, ja så meddelte klubbens cheftræner Mathias Jensen, at han trak sig fra posten.

Dette gav naturligt nogle organisatoriske udfordringer der blev løst ved at forfremme Henrik Jacobsen til cheftræner, målmandstræner Nichlas Pedersen til assistenttræner, medens henholdsvis Christian Kofoed og Peter Kibenich fik tjansen som spillende trænere for klubbens Bornholms Brand Liga mandskab.

For sidstnævntes vedkommende blev det til et smalt nederlag i trænerdebuten, i den forgangne weekends nederlag i lokalopgøret mod Viking (2-3) medens KS mandskabet havde en sikkert tiltrængt fri weekend.

Nu er det så hverdag igen, og lørdag venter så FC Udfordringen i et meget svært opgør for den nye trænerduo. Efterhånden er det blevet sådan, som turneringen negativt har udviklet sig for RIK mandskabet, at alle kampe er livsvigtige i bestræbelserne på overlevelse i Københavnsserien, for holdet aktuelt må agere agterlanterne.

Hjemmeholdet indtager en aktuel 9. plads i serien for 7 spillede kampe, og ligger således lunt i rækken. Hele 10 af 11 indhøstede point er er tjent i egen rede på kunstbanen ved Valby Idrætspark, hvilket er med til at sætte opgaven for der venter for RIK i perspektiv.

De to mandskaber har kun mødt hinanden en enkelt gang, og det var i efteråret 2019, hvor RIK sejrede  4-3 i et meget tæt opgør.

RIK……Der er vel ikke andet at sige at der pokkers gerne skulle falde et eller pointmæssigt udbytte ud af anstrengelserne på lørdag, for holdet balancerer faretruende nær nedrykningskanten allerede her en tredjedel inde i turneringen. Således har holdet ikke siden 1. runde sejren over KB smagt sejrens sødme, og har i den grad brug for et selvtillidsboost indenfor de sidste kampe i den første turneringshalvdel.

Som sagt har RIK omkalfatret på trænerposten, hvor Mathias Jensen efter mere end 8 år som træner i primært regi Rønne fB, af personlige årsager valgte at trække sig, for at finde nyt perspektiv på den videre trænerfærd. Og det er farvel til en meget ambitiøs træner, der både har forlangt meget af sig selv og sine spillere, og altid har arbejdet på at bibringe, et for Københavnsserien, højt og ambitiøst niveau i tilgangen til fodbolden. Tydeligt afspejlet i altid at være særdeles velforberedt på både træningsbanen og til kamp. Fra RIK skal der lyde en stor tak til ”Jensen” for en særdeles dedikeret og engageret indsats gennem årene.

Den nye trænerduo får som skrevet din debut lørdag, og selv om duoen er ny i RIK sammenhænge, så er det bestemt ikke træningsmæssige novicer der er tale om. Henrik Jacobsen kommer med flere års træner erfaring fra både RIK og Hasle og senest som assistent for Mathias Jensen i Københavnsserien, medens Nichlas Pedersen har mange års erfaring som ungdoms- og målmandstræner i RIK, og for år tilbage et par rigtigt spændene senior sæsoner i regi Nyker /Klemensker.

Begge trænere har foruden et stort engagement på træningsbanen, en spændende tilgang til spiller- og mandskabsplejen, hvilket er kvaliteter der i den aktuelle situation for RIK mandskabet kan vise sig at blive en særdeles vigtig tilgang i overlevelseskampen.